Lider UE, în vizită la Putin: „Să se termine cu sancţiunile”

Data publicării:
putin zeman kremlin ru

Președintele Cehiei, Milos Zeman, a îndemnat de la Soci „să se termine” cu sancţiunile economice europene impuse Rusiei în urma crizei ucrainene.

putin zeman kremlin ru
Milos Zeman și Vladimir Putin

„Nu m-am resemnat cu sancţiunile. Este mult timp de când le sunt ostil”, a declarat Zeman la finalul unei întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin, la Soci, o staţiune balneară rusă pe litoralul Mării Negre, potrivit news.ro. 

„Asta priveşte nu doar sancţiunile europene impuse Rusiei, ci şi sancţiunile ruse vizând Uniunea Europeană”, a precizat el.

Relaţiile între Bruxelles şi Moscova s-au deteriorat puternic după anexarea Crimeei de către Rusia, în martie 2014.

După ce separatişti proruşi au lansat o ofensivă în estul Ucrainei, UE a acuzat Moscova că-i susţine pe ascuns, ceea ce Kremlinul dezminte, şi a impus sancţiuni dure vizând mai ales bănci, întreprinderi petroliere şi în domeniul Apărării.

Rusia a ripostat prin impunerea unui embargo alimentar produselor provenind din ţări care au sancţionat-o.

„Domnule preşedinte, trebuie să terminăm!”, a subliniat Zeman adresându-i-se lui Putin.

„O normalizare a relaţiilor între Rusia şi UE va fi în interesul comun” al Moscovei şi Pragăi, a apreciat, la rândul său, liderul de la Kremlin, care i-a mulţumit lui Zeman pentru o „conversaţie deschisă şi substanţială” şi „toată această atenţie pe care o acordă dezvoltării relaţiilor ruso-cehe”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri