„Lista ISIS” a Interpol. 173 de jihadiști, suspectați de planificarea unui val de atentate în Europa

Data actualizării: Data publicării:
isis

Interpol a distribuit o listă de 173 de jihadiști ISIS care sunt suspectați că ar fi fost antrenați special pentru a organiza atacuri teroriste în Europa, relatează France 24.

Potrivit Interpol, luptătorii organizației teroriste ar putea pătrunde în Europa ca parte a unui plan de contraofensivă după ce ISIS a pierdut reduta din Mosul, metropola irakiană în care în 2014 jihadiștii își proclamaseră „califatul”.

Lista distribuită a fost elaborată pe baza informațiilor adunate de către serviciile secrete americane în timpul luptelor din teatrul de operațiuni irakian, precum și de pe frontul sirian.

Oficialii europeni din domeniul contraterorismului sunt îngrijorați de potențiala operațiune de „răzbunare” pe care ar putea-o declanșa jihadiștii, chiar dacă nu există încă vreo informație că vreunul dintre luptătorii menționați în lista Interpol ar fi ajuns în Europa.

Interpol susține că lotul de combatanți ISIS este posibil să fi fost „antrenat cu scopul de a construi și poziționa dispozitive explozive improvizate”.

Serviciile secrete americane au furnizat mai întâi lista către FBI, ajungând apoi în birourile Interpol, pentru a fi diseminată în toate statele europene.

Lista conține numele combatanților, data la care s-au alăturat grupării teroriste Stat Islamic, fotografiile lor și numele părinților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri