14 morți în urma cutremurului din Taiwan

Data publicării:
taiwan

Acesta a fost momentul în care cutremurul cu magnitudinea 6,4 a lovit oraşul Tainan. Era ora 4 dimineaţa, iar mişcarea seismică i-a trezit pe locuitori, care au căutat un loc în care să se pună la adăpost.

- Echipele de salvare au îndepărtat resturile bucată cu bucată şi ne-au zis să urcăm. Eu le-am spus că fiul şi fiica mea sunt prea mici să urce, aşa că ei au lărgit gaura. Apoi, unul dintre salvatori a făcut tot posibilul şi a reuşit să ajungă la noi.

Epicentrul seismului a fost la doar zece kilometri adâncime, motiv pentru care undele de şoc au fost foarte puternice.

Un bloc de locuinţe de 17 etaje s-a prăbuşit, iar de atunci operaţiunile au continuat neîntrerupt. Peste 250 de oameni locuiau în blocul respectiv.

Cheng Chi-Feng, şeful uneia dintre echipele de salvare: „Patru echipe de salvare caută în interiorul clădirii prăbuşite. Folosim echipamente speciale de detectare a supravieţuitorilor şi am salvat deja aproximativ 30 de oameni.”

Ma Ying-jeou, preşedintele Taiwanului: „În prezent, ne ocupăm de operaţiunile de salvare şi de cazarea sinistraţilor. Avem asigurate 1.200 de paturi pentru victime, la Academia militară din apropiere.”

În afara blocului respectiv, clădirile din alte nouă zone ale oraşului s-au prăbuşit. La operaţiunile de căutare participă 800 de militari, ajutaţi, de pompieri, poliţişti şi voluntari.

- Am venit aici să dau o mână de ajutor. M-am trezit de dimineaţă din cauza cutremurului, iar de atunci încerc să ajut cum pot, oferindu-le ajutorul de bază.

Animalele ajută şi ele în salvarea celor prinşi sub dărâmături. Este cazul unei pisici, al cărei mieunat insistent le-a atras atenţia pompierilor. După ce au îndepărtat molozul şi pereţii prăbuşiţi, aceştia au găsit lângă felină doi copii teferi, dar foarte speriaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri