27 de morți în accidentul din Italia

Data publicării:
accident italia captura

Accidentul dintre localităţile Corato și Andria s-a produs într-o zonă în care se circulă pe o singură linie. Cele două trenuri s-au lovit frontal, iar impactul a fost cu atât mai violent cu cât se crede că amândouă circulau cu cel puţin 100 de kilometri pe oră.

Am fost aruncată în faţă. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Totul s-a petrecut foarte repede. I-am văzut pe mama şi pe tatăl meu la pământ. ”

***

„E ca un dezastru aerian. Asta a fost prima impresie. ”

Responsabile pentru coordonarea trenurilor pe această porţiune sunt cele două gări din vecinătate, care trebuie să le permită mecanicilor accesul pe linie sau să le ceară să aştepte. Aşadar, autorităţile au ridicat registrul tuturor comunicărilor efectuate din cele două gări.

Matteo Renzi, premierul Italiei: „Acum e momentul să jelim, să fim alături de familiile victimelor, să dăm dovadă de omenie în faţa durerii. În zilele următoare, evident, vom investiga şi vom cere să se facă lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat şi a vinovaţilor.”

Ambele trenuri erau moderne şi echipate cu sisteme de frânare performante. Cutia neagră găsită va arăta dacă mecanicii au avut măcar timp să acţioneze sistemul de frânare. Surse citate de presa italiană spun că, cel mai probabil, din cauza unei curbe, mecanicii au realizat pericolul mult prea târziu ca să mai poată frâna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri