283 de hectare distruse de un incendiu de vegetație

Data publicării:
incendiu california

Circa 700 de oameni au fost evacuaţi marţi dintr-un parc de rulote din apropiere de Los Angeles (sudul Californiei) în urma unui incendiu de vegetaţie de proporţii, relatează Reuters, potrivit News.ro.

incendiu california

Incendiul a izbucnit în zona Cherry Valley, la circa 120 de kilometri est de Los Angeles, cu puţin înainte de ora locală 12.30 (20.30 ora României) şi a distrus circa 283 de hectare de vegetaţie uscată în numai cinci ore.

Nimeni nu a fost rănit, dar flăcările au distrus o construcţie, a anunţat purtătoarea de cuvânt al Departamentului pentru Păduri şi Apărarea împotriva Incendiilor, April Newman.

Autorităţile au emis ordine de evacuare pentru parcul de rulote Springs Village şi pentru locuitorii din Banning Bench, aflat mai nord-est.

Potrivit lui Newman, este vorba în total de 200 de locuinţe, în care trăiesc circa 700 de persoane.

Anchetatorii au conchis că incendiul a fost pornit de un om şi au îndemnat oamenii care au văzut pe cineva umblând cu focul în zonă să sune la un număr special pus la dispoziţie.

Marţi după-amiază, vântul îndepărta flăcările de zonele populate.

Peste 400 de pompieri, sprijiniţi de cinci elicoptere şi nouă avioane, se luptă cu flăcările, iar circa 5% din incendiul era sub control până la ora locală 17.30 (1.30 ora României).

Pompierii din California se luptă în total cu circa 10 incendii de proporţii. În total, 4.270 de incendii de vegetaţie au distrus peste 74.000 de hectare în stat, de la începutul acestui an, cu 12.000 de hectare mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri