40 de membri ai grupării teroriste Stat Islamic au fost arestați într-o operațiune de anvergură în Irak

Data publicării:
STAT ISLAMIC JEFUIT

Serviciile de informații irakiene, în coordonare cu forțele de securitate din Bagdad și Diyala, au efectuat o operațiune ce a condus la arestarea a 40 de membri ai grupării teroriste Stat Islamic, s-a anunțat într-un comunicat.

Provincia Diyala este situată la nord de Bagdad unde SI nu mai are poziții fixe de aproape un an, dar unde gruparea comite atentate sinucigașe cu mașini-capcană, scrie Agerpres, care citează France Presse.

Multe bombe, centuri explozive și mașini utilizate de teroriști au fost capturate, precum și o mare sumă de bani folosiți pentru a finanța activitățile lor criminale”, adaugă comunicatul.

Potrivit serviciilor de informații, înainte de arestarea lor, combatanții Stat Islamic au cerut ajutorul altor celule din țară, ceea ce sugerează că gruparea era într-o poziție slabă în regiunile Bagdad și Diyala.

Aceste arestări recente fac parte dintr-o operațiune ce a condus deja la arestarea a mai mult de 30 de jihadiști și anihilarea unei celule ce fabrica mașini-capcană la Bagdad în martie 2015. Ele coincid cu înaintea trupelor irakiene în orașul Ramadi, centrul administrativ al provinciei Al-Anbar (vest) controlată de gruparea Stat Islamic din mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri