5.000 de militari italieni sunt gata să intervină împotriva Statului Islamic

Data publicării:
harta isis

Cei 21 de creştini egipteni luaţi ostatici de Statul Islamic au fost executaţi pe o plajă din Libia.

Teroriştii susţin că acesta e răspunsul lor la persecuţiile la care ar fi supuse femeile musulmane în Egipt. Replica autorităţilor de la Cairo a venit câteva ore mai târziu: poziţiile teroriştilor au fost bombardate.

„Egiptul îşi rezervă dreptul la represalii, cu metodele pe care le considerăm potrivite şi la momentul oportun pentru a-i pedepsi pe acei asasini şi criminali care nu au niciun fel de umanitate”, a declarat președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi.

Atacurile aviaţiei egiptene asupra teroriştilor din Libia au iritat autorităţile de la Tripoli.

Condamnăm agresiunea egipteană de la Derna şi o calificăm drept un atac asupra suveranităţii Libiei”, a spus Omar Homaydan, purtătorul de cuvânt al Parlamentului libian.

Oficialii libieni se opun, aşadar, unei intervenţii unilaterale, în ţara lor, împotriva Statului Islamic. Vor, însă, o operaţiune internaţională împotriva teroriştilor, iar Italia şi Franţa au anunţat deja că sunt de acord cu acest lucru. O decizie poate fi luată doar în cadrul Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

Decapitările din Libia demonstrează încă o dată că temerile oficialilor europeni în privinţa Statului Islamic se adeveresc. Dacă la început controla zone întinse în nordul Irakului şi estul Siriei, organizaţia teroristă cucereşte teritorii pe alte continente. În Asia, jihadiştii sunt activi acum în zone din Afganistan şi Pakistan, iar în Africa, au pătruns deja în Egipt şi Libia. Pentru statele din regiune, ameninţarea este cu atât mai mare cu cât islamiştii ţintesc aprovizionarea cu petrol.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri