550 de familii ținute ostatice de ISIS

Data publicării:
jihadisti

ONU a anunţat că gruparea teroristă Stat Islamic a răpit 550 de familii din satele aflate în jurul Mosului şi intenţionează să le folosească drept scuturi umane.

Refugees Fleeing ISIS Offensive Pour Into Kurdistan
Gulliver/Getty Images

În Irak continuă bătălia pentru recucerirea oraşului Mosul. Ofensiva coaliţiei condusă de armata irakiană a intrat în cea de-a şasea zi.

Potrivit ultimelor evoluţii, forţele coordonate de armata irakiană au reuşit să elibereze din mâinile jihadiştilor Stat Islamic încă 100 de kilometri pătraţi de teritoriu din jurul oraşului Mosul. Avansul forţelor eliberatoare are, însă, şi un preţ. Postul de ştiri CNN scrie că teroriştii ar fi executat 284 de bărbaţi şi băieţi doar în ultimele 48 de ore.

De altfel, vineri ONU a anunţat că gruparea teroristă Stat Islamic a răpit 550 de familii din satele aflate în jurul Mosului şi intenţionează să le folosească drept scuturi umane pentru a opri avansul armatei irakiene şi al celorlalte forţe militare care participă la ofensiva pentru recucerirea Mosului.

Între timp, contraatacul pe care jihadiştii îl lansaseră asupra oraşului Kirkuk, oraş aflat la aproximativ 170 de kilometri de Mosul s-a încheiat. Asediul a durat 24 de ore. Cel puţin 46 oameni au murit în confruntările cu militanţii Stat Islamic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri