800 de străini, între care și români, au făcut cereri să plece din Fâșia Gaza

Data publicării:
palestinieni

Armata israeliană recurge la o nouă tactică în bombardamenele din Fâşia Gaza. Familiile ale căror case urmează să fie lovite sunt apelate la telefon. Apoi, o bombă de mici dimensiuni este detonată peste acoperişul clădirii, după care urmează atacul decisiv în care locuinţa este distrusă în totalitate. Armata israeliană spune că cel puţin 60 de ţinte ale grupării Hamas au fost lovite în ultimele 24 de ore.

În urma tirului israelian, o moschee, un institut psihiatric, dar şi mai multe clădiri oficiale au fost distruse, iar oficialii palestinieni spun că victimele sunt în majoritate civili, femei şi copii.

În aceste condiţii, sute de locuitori din Fâşia Gaza s-au dus la punctul de trecere a frontierei cu Egiptul, pentru a scăpa de bombardamentele israeliene.

„Am văzut care este situaţia, împuşcăturile, lipsa de siguranţă, case care se prăbuşesc pe copii... Nu mai suport şi am decis să plec”, declară o locuitoare din Gaza cu cetățenie germană.

„Am opt copii. Lângă casa mea nu este nimic, dar ei bombardează în continuare”, spune o altă palestiniană cu cetățenie egipteană.

Militanţii Hamas au lansat aproape 700 de rachete spre oraşele israeliene, dintre care numai 140 au fost interceptate de sistemul antirachetă Iron Dome.

Pe străzile din oraşele israeliene se instaurează panica în momentul în care încep să sune sirenele care anunţă atacul cu rachete palestiniene. Oamenii se opresc la primul adăpost sau chiar pe marginea străzii, pentru a se feri de proiectilele lansate de mişcarea Hamas.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri