9.000 de turişti, blocaţi într-o stațiune din Elveţia

Data publicării:
zarmatt

Mii de turişti sunt blocaţi în mai multe staţiuni de schi din Alpii elveţieni, unde a nins abundent în condiţiile în care stratul de zăpadă acumulat era deja consistent. Astfel, staţiunea Zermatt, unde sunt acum 9.000 de turişti, a rămas izolată pentru a doua oară în două săptămâni. Probleme sunt şi la Davos, unde unde mâine urmează să se întâlnească cei mai puternici oameni ai lumii, la formul economic mondial anual.

Astfel de ninsori abundente nu s-au mai văzut în staţiunile din Alpii elveţieni de zeci de ani. Cele mai mari probleme sunt în Zermatt care, pentru a doua oară în ultimele două săptămâni, este ruptă de lume. Staţiunea este acoperită de aproape doi metri de zăpadă, iar veştile nu sunt bune, pentru că acolo continuă să ningă. Singura soluţie de a pleca a rămas elicopterul. Turiştii stau cu orele la cozi de sute de metri, dar nu toţi prind un loc.

-”Doamnelor şi domnilor, din păcate capacitatea elicopterelor este limitată şi nu vă poate transporta pe toţi astăzi. Acest lucru înseamnă că, dacă vă aflaţi în a doua jumătate a cozii, şansele sunt foarte mici să plecaţi astăzi.”

Pe munţii din jur, nămeţi ajung şi până la trei metri şi există risc crescut de avalanşe. Acoperişul bisericii din Zermatt riscă să se prăbuşească sub greutatea omătului, iar autorităţile au încercat să-l cureţe într-o operaţiune dificilă.

Davos, sub nămeţi înaintea summitului anual

Ninsorile fac probleme şi în staţiunea Davos, unde stă să începă Forumul Economic Mondial. Mai mulţi locuitori au fost evacuaţi din cauza riscului producerii de avalanşe. Aproximativ 70 de şefi de stat şi de guvern sunt aşteptaţi în oraşul elveţian pentru a participa la evenimentul economic. Printre oficiali este şi Donald Trump, primul lider american care va lua parte la forum în ultimii 17 ani.

Dependenții de muncă din Tokyo, alungați de la serviciu

În partea cealaltă a lumii, Japonia se confruntă şi ea cu ninsori abundente. Cunoscuţi ca dependenţi de muncă, cei din Tokyo au fost avertizaţi de autorităţi să nu mai stea peste program la serviciu din acest motiv. Într-un oraş neobişnuit cu zăpada, transportul feroviar folosit de zeci de milioane de navetişti, a fost perturbat serios şi multe curse au fost anulate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri