A fost evacuat și ultimul alpinist român de pe Everest

Data publicării:
251728 194237290626540 7430852 n

Zsolt Török a fost practic prins de cutremur si de avalanșă în una din taberele superioare, el depășise nivelul taberei de bază și datorită acestui fapt probabil a rămas în primă fază în viață”, spune Adela Cristea, persoană de contact în caz de urgenţă.

Rănit şi rămas fără echipamente, alpinistul a reuşit să se întoarcă acum două zile în tabăra de bază. Cu ajutorul unui telefon prin satelit a luat legătura cu prietenii din ţară care au început o luptă contra cronometru pentru salvarea lui Zsolt Torok.

Am contactat mai multe agenții locale din Nepal care se ocupă cu helicopter rescue. Am identificat în final o firmă care putea să facă acest lucru”, a adăugat Adela Cristea.

Ministerul român de Externe confirmă salvarea alpinistului.

Potrivit informaţiilor obţinute prin intermediul Ambasadei României la New Delhi, ultimul alpinist român rămas în tabăra de bază de pe versantul sudic al muntelui Everest a fost evacuat cu un elicopter”, precizează oficialii MAE.

În total, 22 de alpinişti şi-au pierdut viaţa în avalanşa de pe Everest, iar alţi 200 sunt în continuare daţi dispăruţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri