A început construcția celui mai înalt turn din lume

Data actualizării: Data publicării:
turn

În Dubai au început luni lucările de construcție la cel mai înalt turn din lume, o structură mai înaltă chiar și decât celebrul Burj Khalifa, care în prezent, de la înălțimea de 828 de metri, deține recordul pentru cel mai înalt zgârie-nori din lume, conform AFP.

turn

Suveranul din Dubai, șeicul Mohamed ben Rached Al-Makhtoum, a dat undă verde lucrărilor de construcție a turnului Dubai Creek Harbor, din centrul acestui oraș-stat, scrie Agrepres.

„În 2020, anul Expoziției Universale ce va fi organizată la Dubai, această structură va deveni cel mai înalt turn din lume”, conform unui comunicat publicat cu ocazia deschiderii lucrărilor. 

În luna aprilie gigantul imobiliar Emaar a anunțat construcția acestui turn despre care susținea că va fi mai înalt decât Burj Khalifa, fără a-i preciza însă înălțimea exactă. Costurile construcției au fost estimate la aproximativ 1 miliard de dolari (900 de milioane de euro).

Conceput de arhitectul hispano-elvețian Santiago Calatrava Valls, turnul va fi dotat cu o platformă de observație și între 18 și 20 de etaje rezervate pentru hoteluri și restaurante.

Turnul Burj Khalifa, inaugurat în ianuarie 2010, a devenit una dintre bijuteriile acestui emirat, o destinație turistică din ce în ce mai populară.

În cursa pentru cea mai înaltă clădire din lume, compania Kingdom Holding a prințului saudit Al-Walid ben Talal a lansat construcția la Jeddah (port saudit la Marea Roșie) a unui turn care va depăși înălțimea de 1.000 de metri, conform AFP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri