A început procesul ucigașului lui Chris Kyle, lunetistul care a inspirat filmul „The American Sniper”

Data publicării:
0916 eddie routh01

Potrivit anchetatorilor, fostul puşcaş marin Eddie Routh, în vârstă de 27 de ani, a acţionat cu premeditare în momentul în care a tras şi l-a ucis pe lunetist şi pe un alt veteran american.

Procurorul a precizat că probele vor demonstra că Eddie Routh i-a împuşcat în spate pe cei doi, de mai multe ori.

„Sunt două probleme importante. Acestea sunt: a cauzat el intenţionat moartea celor doi bărbaţi şi, când a făcut acest lucru, ştia el că este greşit ceea ce face? Acestea sunt cele două probleme pe care dumneavoastră trebuie să le rezolvaţi”, a spus Alan Nash, procuror.

Apărătorii puşcaşului marin vor să demonstreze că acesta suferea de o traumă psihică provocată de numeroasele deplasări pe frontul din Irak. Înainte de comiterea crimelor, el a fost internat de mai multe ori într-un spital psihiatric.

În momentul tragediei, Eddie Routh suferea de o gravă boală mintală şi nu ştia că este greşit ceea ce face”, a spus Tim Moore, avocatul acuzatului.

Procesul ar putea dura două săptămâni. Dacă Eddie Routh va fi găsit vinovat, el poate fi condamnat la închisoare pe viaţă.

Chris Kyle a fost în patru misiuni în Irak şi a fost medaliat de mai multe ori pentru acţiunile sale. El a scris o carte despre experienţa sa pe front, după care regizorul Clint Eastwood a realizat filmul American Sniper. Pelicula are şase nominalizări la premiile Oscar.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri