A murit B.B. King, regele muzicii blues

Data publicării:
bbking-Hepta Mediafax Foto-LIONEL URMAN BESTIMAGE

Foto: Mediafax 

În ultimii ani, artistul american a avut mai multe probleme de sănătate. B.B. King a fost internat de urgenţă din cauza unei complicaţii generate de diabet, la începutul lunii aprilie.  După externare, artistul le-a transmis fanilor că se simte mai bine şi continuă să primească îngrijiri medicale la domiciliul său din Las Vegas.

În octombrie 2014, cântăreţul şi-a anulat cele opt concerte pe care le mai avea programate în turneul său nord-american, după ce a căzut pe scenă, în timpul unui concert în Chicago.

B.B. King şi-a început cariera muzicală în 1947. În anii '50, el susţinea, în medie, 275 de concerte pe an, iar în 1956 a susţinut 342 de concerte. În ultimii ani, cântăreţul a continuat să susţină, în medie, aproximativ 100 de concerte pe an.

Recompensat cu 14 premii Grammy, B.B. King a avut numeroase piese de succes, cele mai cunoscute fiind „Every Day I Have The Blues” şi „The Thrill Is Gone”.

A fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1987. În 1990 a primit National Medal of Arts, iar în 2006 fostul preşedinte american George W. Bush l-a decorat cu Presidential Medal of Freedom.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri