A murit cea mai bogată femeie din lume

Data actualizării: Data publicării:
Bulgari Celebrates 125th Anniversary - Red Carpet Arrivals
Foto: Guliver /GettyImages

Liliane Bettencourt, celebra moştenitoare şi proprietară a grupului L'Oréal, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 94 de ani.

Bulgari Celebrates 125th Anniversary - Red Carpet Arrivals
Foto: Guliver /GettyImages

Anunţul a fost făcut, joi, de fiica lui Bettencourt, Francoise Bettencourt Mayers.

În acest moment dureros pentru noi aş vrea să reiterez, în numele familiei noastre, dăruirea noastră totală şi loialitatea faţă de L'Oreal”, a precizat Bettencourt Meyers într-un comunicat remis New York Times și citat de News.ro.

Bettencourt, cu o avere estimată la 33 de miliarde de euro, ocupa locul 14 în clasamentul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume şi poziţia a doua în ierarhia averilor din Franţa, datorită succesului L'Oreal, grup cu o cifră de afaceri de 25,84 miliarde de euro.

În martie, Bettencourt a fost clasată pe primul loc de Forbes în ierarhia celor mai bogate femei din lume, pentru al doilea an consecutiv.

Născută la Paris la 21 octombrie 1922, fiica unică a fondatorului L'Oreal, Eugène Schueller, Bettencourt s-a implicat în afacere de foarte tânără, de la vârsta de 14 ani. Viaţa sa a fost legată strâns apoi de ascensiunea L'Oreal. Moştenitoare a imperiului după moartea tatălui său, în 1957, Bettencourt nu a dorit să fie preşedintele grupului, lăsând conducerea firmei în mâinile soţului său Andre, până la decesul acestuia, în 2007.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri