A murit regele cu cea mai lungă domnie

Data actualizării: Data publicării:
Concerns Grow Over Thailand's Ailing King
BANGKOK, THAILAND - OCTOBER 13: A man cries as he participates to prayers for Thai King Bhumibol Adulyadej's health at Siriraj hospital, on June 13, 2016 in Bangkok, Thailand. The health of Thailand's 88-year-old king has deteriorated and is in an "unstable condition" as hundreds of anxious supporters gather at Bangkok's Siriraj Hospital to continue their prayers for their ailing King Bhumibol Adulyadej. (Photo by Dario Pignatelli/Getty Images)

Regele Thailandei, Bhumibol Adulyadej, a murit joi, la vârsta de 88 de ani. Era moharhul contemporan care deținea recordul în ceea ce privește anii de domnie: se urcase pe tron la 9 iunie 1946.

Concerns Grow Over Thailand's Ailing King
Gulliver/Getty Images

Regele a murit la spital. Palatul regal nu a anunțat cauza morții. Era însă suferind de mulți ani. 

Fiul său în vârstă de 63 de ani, prințul moștenitor Maha Vajiralongkorn, îi va succeda la tron.

Regele conducea Thailanda de peste 70 de ani şi este considerat aproape o zeitate. Este foarte iubit de supuşi, aşa că legea care interzice ca el sau membrii familiei să fie criticaţi este aproape inutilă. A fost gândită doar pentru străini.  

King_Bhumibol_Adulyadej_2010-9-29

FOTO: wikipedia.org

Întrucât domnește de șapte decenii, regele Bhumibol este singurul monarh pe care l-au cunoscut majoritatea thailandezilor. A fost al nouălea monarh al Thailandei din dinastia Chakri.

Era șeful de stat care se afla de cei mai mulți ani la conducerea unei țări și este monarhul din istoria Thailandei care a domnit cel mai mult - 70 de ani și 126 de zile.

Teama legată de o eventuală succesiune este un factor care poate agrava înverșunatele dispute politice din această țară. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri