Actriţa americană Patty Duke, premiată cu Oscar în 1963, a murit la vârsta de 69 de ani

Data publicării:
pat

 

Foto: Gulliver/Getty Images

Potrivit agentului de presă al actriţei, artista a murit în reşedinţa ei din statul american Idaho din cauza unei septicemii, cauzată de o ruptură intestinală.

Patty Duke a suportat şi un bypass în 2004.

A fost un copil-vedetă, apărând pentru prima dată la televiziune la vârsta de 12 ani.

Actriţa americană a interpretat rolul principal în sitcomul ”The Patty Duke Show”, difuzat în anii 1960, în care a jucat rolul unor verişoare adolescente ”identice”.

În filmul ”The Miracle Worker”, Patty Duke, pe atunci în vârstă de 16 ani, a jucat o adolescentă surdomută, Helen Keller, a cărei profesoară - interpretată de Anne Bancroft - reuşeşte să o scoată din izolare şi o învaţă să comunice.

Pe lângă acel Oscar pentru rol secundar, Patty Duke a câştigat şi un premiu Emmy în 1980, pentru interpretarea unei profesoare a personajului Helen Keller, într-un lungmetraj de televiziune inspirat din acelaşi film.

Printre celelalte trofee câştigate se află şi alte două premii Emmy, câştigate pentru rolurile din lungmetrajul de televiziune ”My Sweet Charlie”, în 1970, şi din miseria TV ”Captains and the Kings”, în 1976.

A jucat, de asemenea, în musicalul ”Oklahoma!”, pus în scenă pe Broadway.

Patty Duke a fost mama actorului Sean Astin, care l-a interpretat pe hobbitul Sam din trilogia ”Stăpânul inelelor”.

În autobiografia ei, Patty Duke a dezvăluit că a fost diagnosticată în anii 1980 cu tulburare bipolară.

În ultimii ani de viaţă a devenit o susţinătoare înfocată a programelor de finanţare şi cercetare în beneficiul persoanelor diagnosticate cu maladii mintale.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri