Acuzaţiile de mușamalizare la adresa preşedintelui Argentinei, Cristina Kirchner, au fost anulate

Data publicării:
ARGENTINA DECIZIE KIRCHNER GETTY

Nu există nicio dovadă care să arate că guvernul Argentinei a avut vreo intenţie de a perturba, influenţa sau muşamaliza activitatea justiţiei argentinene”, a declarat Daniel Rafecas, judecător.

Este declaraţia care pune punct celui mai serios scandal care a afectat Argentina de la revenirea democraţiei în această ţară.

Justiţia a decis că nu există dovezi împotriva preşedintelui. Procurorul Alberto Nisman, care s-a sinucis luna trecută, susţinea că şeful statului a protejat teroriştii care au atacat acum 21 ani un centru evreiesc din capitala Argentinei.

Preşedintele a respins mereu acuzaţiile, dar a făcut un gest care a ridicat suspiciuni. A desfiinţat serviciul de informaţii pe care l-a acuzat că i-a furnizat unui procuror informaţii false.

„Am asistat la un fel de mașinație permanentă a procurorilor, judecătorilor, mass-media, care a fost dată în vileag și pe care trebuie să o tăiem de la rădăcină”, a spus Cristina Kirchner, preşedintele Argentinei.

Opoziţia a arătat imediat cu degetul.

„Credem că guvernul şi mafia sunt în spatele acestei morţi. L-au ucis pe singurul procuror care i-a denunţat”, acuză Victoria Holmberg, membru al opoziţiei.

Scandalul a scos în stradă sute de mii de argentinieni care au cerut dreptate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri