Adolescenta de 16 ani care s-a alăturat Statului Islamic riscă pedeapsa cu moartea

Data publicării:
linda

Linda Wenzel, adolescenta de 16 ani din Germania, care a fugit în Irak pentru a se alătura Statului Islamic riscă pedeapsa cu moartea. Fata a fost descoperită de forțele armatei irakiene în orașul Mosul și a fost bruscată de soldați, împinsă și batjocorită, apoi închisă.

Ea a fost interogată de autoritățile irakiene și ar putea fi condamnată la moarte pentru că s-a alăturat grupării teroriste. Wenzel s-a convertit la islam când avea doar 15 ani și a fugit de acasă, după ce s-ar fi radicalizat în urma unor discuții online cu un fanatic al organizației jihadiste.

Wenzel a luat avionul până la Istanbul, apoi a trecut ilegal granița în Irak, unde s-a căsătorit cu un luptător cecen. După moartea acestuia, adolescenta a ajuns în Mosul, unde peste 25.000 de susținători ai Statului Islamic au murit în războiul cu forțele irakiene.

Germania se află într-un proces de negociere cu autoritățile irakiene pentru a o elibera pe tânără, care va împlini 17 ani la sfârșitul lunii. În Germania, ea va fi cel mai probabil judecată și condamnată, însă pentru că este minoră, pedeapsa ar putea fi mai ușoară.

Media din Germania relateză că Linda Wenzel, împreună cu alte patru femei, erau responsabile pentru menținerea codului vestimentar impus de islam. Ele raportau orice încălcare a codului, pentru care pedeapsa este biciuirea sau mai rău.

Adolescenta a fost împușcată în picior în timpul conflictului din Mosul și spune că vrea să se întoarcă acasă și că este dispusă să coopereze cu autoritățile germane. Miercuri, un tribunal irakian a condamnat la moarte 27 de luptători capturați ai Statului Islamic, pentru masacrul în care au ucis 1.700 de persoane, la o fostă bază americană din Irak. Rămâne de văzut dacă autoritățile irakiene vor decide să o extrădeze pe adolescentă sau dacă aceasta va fi judecată și condamnată în Irak.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri