Adolescentă salvată de două ori dintr-o tabără ISIS

Data publicării:
suedia

În interviul acordat unui post de televiziune din Kurdistanul irakian, tânăra de 16 ani a povestit că viaţa în tabăra jihadistă era... dificilă.

În Suedia aveam de toate şi când am ajuns acolo nu mai aveam nimic. Nici apă, nici curent electric şi nici bani. Viaţa era foarte grea. Când am obţinut un telefon am sunat-o direct pe mama şi i-am spus că vreau să mă întorc acasă”, a povestit Marlin, adolescenta salvată.

Presa suedeză scrie că Marlin a fost salvată de combatanţii kurzi pe 17 februarie. Ei au mai recuperat-o din mâinile jihadiştilor şi în octombrie, dar tânăra, care rămăsese însărcinată s-a întors imediat alături de terorişti unde a născut. Ea a povestit că prietenul ei, în vârstă de 19 ani, a fost cel care a convins-o să plece în Siria fără a-i explica exact ce este organizaţia Stat Islamic.

Când mi-a spus că vrea să se alăture ISIS, eu am fost de acord, i-am zis că nu-i nicio problemă. Eu nu ştiam nici măcar ce înseamnă ISIS, ce este islamul, nu ştiam nimic”, a mai spus Marlin.

Cei doi au plecat spre Turcia în mai 2015 şi au trecut graniţa în Siria pe la Gaziantep fără ca cineva să-i împiedice. Apoi au fost preluaţi de militanţi ISIS care i-au dus la Mosul, în Irak. Adolescenta suedeză nu ştie ce s-a întâmplat cu copilul ei, cât despre iubitul care a aruncat-o în mâinile jihadiştilor, presa străină scrie că ar fi murit pe front.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri