Ambasada SUA avertizează cu privire la un „atac iminent” în Kabul în următoarele 48 de ore

Data publicării:
GettyImages-456578330

 

Foto: Gulliver/Getty Images

Ambasada SUA la Kabul a primit informații credibile despre un atac iminent în orașul Kabul în următoarele 48 de ore”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul misiunii diplomatice, fără alte precizări privind ținte sau tipuri de atacuri potențiale. Ambasada îi sfătuiește pe cetățenii americani să „dovedească prudență maximă” în deplasările lor în Kabul.

Deteriorarea situației de securitate în Afganistan a determinat ambasada SUA să interzică în ultimele luni orice deplasare pe cale terestră a angajaților guvernamentali americani pe teritoriul acestei țări.

Comunicatul de luni intervine într-o perioadă de eforturi ale autorităților afgane de a relansa negocierile cu talibanii.

O întâlnire între președintele afgan Ashraf Ghani și premierul pakistanez Nawaz Sharif este „probabilă” în marja Conferinței internaționale de la Paris privind schimbările climatice, a afirmat luni un responsabil pakistanez sub rezerva anonimatului. Islamabadul este pregătit să faciliteze un proces de pace între Kabul și talibani, a mai indicat responsabilul.

Pakistanul a găzduit o primă rundă istorică de negocieri în luna iulie, însă acestea s-au încheiat brusc după confirmarea de către talibani a morții liderului lor, mollahul Omar, și nu au fost reluate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri