Ambasadorul palestinian la București: Nu cred că operaţiunile se vor încheia în viitorul apropiat

Data publicării:
palestinian

Nu cred că operaţiunile se vor încheia în viitorul apropiat, pentru că Netanyahu are un program pe termen lung, vrea să separe Gaza de Cisiordania, vrea să facă poporul palestinian să fie de acord cu planul lui politic. Planul lui Netanyahu nu include soluţia celor două state la care lucrează întreaga comunitatea internaţională”, a declarat Ahmad Bader Aqel, ambasadorul palestinian în România.

Premierul israelian a anunţat că armata este pregătită pentru orice pentru a-şi apăra cetăţenii. Asta în timp ce aripa militară a grupării Hamas continuă să lanseze rachete asupra Israelului. Două dintre acestea au căzut foarte aproape de centrala nucleară israeliană de la Dimona. De cealaltă parte, președintele palestinian Mahmoud Abbas a acuzat Israelul de comiterea unui genocid în Fâșia Gaza. Cel puțin 50 de palestinieni au fost uciși în două zile în raidurile armatei israeliene.

Peste 200 de români sunt captivi în iadul bombardamentelor dintre palestinieni şi israelieni. Prinşi între cele două tabere, în Fâşia Gaza, aşteaptă plini de îngrijorare să fie evacuaţi. Ministerul de Român de Externe a format o celulă de criză care urmăreşte situaţia şi va evacua oamenii, dacă este nevoie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri