Amendă de 38.000 de euro pentru o cerșetoare româncă

Data actualizării: Data publicării:
Homelessness On The Streets Of Athens
Guliver/Getty Images

O femeie cu cetățenie română care cerșea în Austria a fost amendată cu 38.000 de euro pentru că a cerșit în mod repetat împreună cu un copil, informează luni cotidianul austriac The Local.

Homelessness On The Streets Of Athens
Gulliver/Getty Images

Mihaela Cristea este originară din România, iar în prezent locuiește pe străzile din Vorarlberg, unde cerșește pe străzi alături de un copil, ceea ce este interzis de statul austriac.

'S-a decis cu unanimitate de voturi din partea tuturor partidelor din parlamentul din Vorarlberg că a cerși alături de un copil este interzis, iar cerșetorii trebuie să se conformeze', a declarat politicianul Erich Schwarzler (OVP), șeful autorității locale, citat de Agerpres. Acesta a adăugat că 'este important și corect' să se stabilească limite pentru cei care continuă să încalce legea și să cerșească împreună cu minori.

Cu toate acestea, avocatul Mihaelei Cristea a declarat că este nerealist ca cineva care câștigă 200 de euro pe lună să poată să-și permită să plătească o amendă de 38.000 de euro. Este 'total disproporționat și de asemenea ilegal', a declarat avocatul Anton Schaefer.

Cristea a declarat pentru ORF că are cinci copii, nu are un loc de muncă și doarme pe străzi. 'Câștig între 20 și 30 de euro pe zi și trebuie să trimit o bună parte din acești bani copiilor mei în România', a spus ea.

Schaefer a argumentat că această amendă mare va fi folosită de autoritățile din Vorarlberg pentru a susține expulzarea cerșetorilor, acuzație pe care Schwarzler nu a negat-o. 'Nu vrem să oferim un cadru organizat cerșetorilor și oamenilor care vin la noi și nu respectă legea din țara noastră', a declarat acesta la ORF.

Reprezentanta Partidului Verzilor în Vorarlberg, Nina Tomaselli, a criticat amenda aspră și a cerut revenirea la o atitudine rațională.

Dacă Mihaela Cristea va câștiga, atunci, potrivit lui Schaefer, legitimitatea interdicției cu privire la cerșetorie în Vorarlberg ar putea fi pusă sub semnul întrebării, iar interdicția 'abolită'.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri