Analist, despre ce lipsește din discursul președintelui Rusiei, Vladimir Putin: „Acesta este paradoxul”

Data publicării:
putin vladimir-2

Din toate aceste discursuri lipsește invariabil orice urmă de posibilă legitimitate a voinței suverane a poporului ucrainean care este de fiecare scos din această ecuație.

Ca și când statele, și vorbim de state mari, nu ar putea avea niciodată propria lor decizie, propriul lor drum independent. Și aceasta este una dintre matricea citirii pe care Moscova o are de câțiva ani asupra ansamblului spațiului Europei de Est, în care pur și simplu vorbim din nou, după 20 de ani, despre sfere de influență, fără să acceptăm că statele respective au propria lor vocație, propriul lor drum și sunt capabile și sunt capabile în acest sens de decizii independente”, a explicat Andrei Țărnea.

Acesta a subliniat că acesta este de altfel paradoxul. „Acesta e pe de o parte unul dintre elementele paradoxale din discursul Rusiei, care în același timp ar vrea ca aceste țări și populațiile să susțină o relație mai apropiată cu Rusia, pe cultură împărtășită, pe limbă și așa mai departe și atunci avem un fel de dublu conflict”, a mai spus directorul executiv al Institutului Aspen România.  

Discurs despre starea națiunii. Putin propune o amnistie fiscală pentru firmele care se întorc acasă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri