Anchetă după accidentul aviatic din Egipt. Analiza cutiilor negre va dura săptămâni

Data publicării:
avion-1

Premierul rus Dmitri Medvedev spune că ancheta în cazul avionului prăbuşit în Egipt este acum o prioritate a guvernului său.

Toate etapele investigaţiei au fost plănuite. Specialiştii noștri lucrează foarte activ, inclusiv în Egipt. Aş vrea să mulţumesc şi guvernului egiptean pentru cooperare, pentru munca lor şi pentru asistenţa pe care ne-au oferit-o la faţa locului”, a spus Dmitri Medvedev.

Oficialii se aşteaptă să găsească informaţii despre ultimele momente ale avionului pe cutiile negre. Dar cercetarea acestora va dura.

Aceste investigaţii pot dura săptămâni, nu zile, deoarece este o sarcină foarte precisă şi complicată şi de aceea nimeni nu trebuie să tragă concluzii pripite”, a declarat Serghei Kirpichenko, ambasadorul Rusiei în Egipt.

Reprezentanţii companiei Metrojet susţin că aeronava lor era la zi cu toate reparaţiile, aşa că nu exclud faptul că avionul să fi fost lovit din exterior. Statul Islamic a revendicat deja tragedia, dar oficialii americani spun că nu există deocamdată indicii care să arate că a fost vorba de un atentat.

Întrebat dacă este Statul Islamic capabil să dea jos un avion de linie, James Clapper, directorul Agenţiei Naţionale de Informaţii din SUA, a răspuns: „Este improbabil, dar nu aş exclude ipoteza”.

La bordul avionul prăbuşit în peninsula Sinai erau 224 de oameni: 217 pasageri, inclusiv 25 de copii, şi şapte membri ai echipajului. Autorităţile ruse au anunţat că vor plăti compensaţii tuturor familiilor care au pierdut pe cineva în accidentul din Egipt.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri