Anchetă greoaie în cazul atentatului din Bangkok. Poliția crede că atacatorul a avut complici

Data publicării:
tailanda

Ancheta în cazul atentatului comis la începutul săptămânii în centrul Bangkokului este dificilă pentru că probele pe care le are poliţia sunt puţine. Suflul exploziei a fost atât de puternic, încât a distrus mare parte din indicii. Anchetatorii nu reuşesc să afle nici identitatea suspectului şi dacă acesta se mai află în Thailanda.

„Este puţin probabil ca acest atac să fi fost comis de o singură persoană. Este foarte probabil ca mai multe persoane să fie implicate şi suspectul să fi fost ajutat. Dacă o persoană deţine informaţii folositoare care ar putea duce la arestarea vinovatului, o vom recompensa cu 1 milion de bhat (n.red: 28.103 de dolari)”, a declarat Somyot Poompanmoung, şeful Poliţiei naţionale.

De teama unor noi atacuri, autorităţile au sporit măsurile de siguranţă.

„Autorităţile au instituit puncte de control şi au mobilizat echipe de militari şi soldaţi în mai multe zone pentru siguranţa thailandezilor. Cel mai important, autorităţile au crescut securitatea în zonele turistice”, a spus Winthai Suvaree, purtător de cuvânt al Juntei.

Localnicii şi turiştii nu se simt în siguranţă câtă vreme autorii atacului sunt în libertate.

Între timp, zeci de oameni, impresionaţi de drama prin care trec supravieţuitorii exploziei, au mers la centrele medicale pentru a-i ajuta pe răniţi.

Altarul unde a avut loc atentatul s-a redeschis. Sute de oameni au adus flori şi lumânări, pe care le-au aşezat în forma unei inimi, şi s-au rugat pentru victimele atentatului. 23 de ţări au emis alertă de călătorie pentru Thailanda, printre care se numără Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Japonia, Malaezia şi Singapore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri