Anchetă în China: credite acordate contra fotografii nud

Data actualizării: Data publicării:
nud

Anchetă în China, după ce a fost publicat pe internet un fișier cu fotografii ce au fost trimise de femei disperate ca să obțină un credit de la o companie de împrumuturi online. Ar fi vorba despre cel puțin 1.000 de femei în această situație.

3AEC3E8800000578-3989842-In_mid_June_set_of_nude_photos_of_online_borrowers_are_already_p-m-3_1480602780533

Procedeul era simplu: o platformă acorda credite, iar unii dintre clienți, în general femeile, primeau sume mult mai mari de bani dacă trimiteau fotografii nud cu ele, ținând cărțile de identitate la vedere, ca garanție pentru împrumuturi.

Astfel, ele primeau chiar și de cinci ori mai mult decât suma pentru care au aplicat.

În această săptămână au fost distribuite pe un site fotografiile nud a mai mult de o mie de femei, relatează Daily Mail citând presa locală.

Anchetatorii încearcă acum să-i găsească pe cei vinovați, mai ales că în cazul unor fotografii erau detalii precum „număr de telefon disponibil” și era lăsat de înțeles că femeile ar răsplăti creditul prin favoruri sexuale.

Deocamdată nu se știe exact dacă este vorba doar despre o mie de femei sau este cazul de mai multe victime.

În unele cazuri, dacă banii nu erau înapoiați, fotografiile erau folosite pentru a șantaja femeile că pozele vor arăta familiilor, ținând cont că dobânda era de 30% pe săptămână.

Compania, care se descrie drept un intermediar între cei care vor să acorde bani și cei care au nevoie de bani, a dat un comunicat în care arată că acest „sistem de garantare” este de fapt o înțelegere privată cu clienți.

Potrivit sursei citate, nu e prima dată când un astfel de caz are loc în China. În vara acestui an au fost puse la vânzare fotografii similare contra câțiva euro.

Codul penal din China prevede că persoanele care produc, copiază, publică, vând sau diseminează materiale pornografice riscă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare. Dar, în unele cazuri pedeapsa poate ajunge până la 10 ani de închisoare sau chiar închisoare pe viață.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri