Anchetă într-o tabără de refugiaţi din Turcia. Cel puţin 8 copii ar fi fost violaţi

Data publicării:
tabara refugiati turcia

Agenția guvernamentală care răspunde de situațiile de urgență (AFAD), cea care administrează tabere de refugiaţi de pe teritoriul turc, a precizat într-un comunicat că „urmărește îndeaproape” acest caz. În tabăra Nizip, din provincia Gaziantep, trăiesc 10.800 de refugiaţi.

Mai mulți lideri europeni, printre care cancelarul german Angela Merkel și președintele Consiliului European, Donald Tusk, au vizitat luna trecută tabăra de refugiați vecină, Nizip II. Donald Tusk a lăudat atunci Turcia, care ar reprezenta „cel mai bun exemplu, pentru lume, a modului în care trebuie să-i tratăm pe refugiați”.

Partidul Republican al Poporului, principala formațiune turcă de opoziție, a cerut deschiderea unei anchete parlamentare și a anunțat că va trimite o delegație în tabăra în care ar fi avut loc abuzurile.

Potrivit cotidianului Birgün, angajatul tabereu Nizip a fost arestat în septembrie 2015 şi este suspectat că a violat circa 30 de copii. Au fost depuse însă doar 8 plângeri, Celelalte familii păstrează tăcerea, de frică să nu fie expulzate. Procurorul a cerut o pedeapsă de 289 de ani de închisoare pentru presupusul violator.

Acesta este acuzat că și-ar fi abuzat victimele în toalete. I-ar fi plătit pe copii cu sume cuprinse între 1,5 și 5 lire turcești (0,45 eurocenți și 1,5 euro).

„AFAD a luat măsuri pentru a evita noi incidente”, precizează comunicatul agenţiei guvernamentale. Oficial, pe teritoriul Turciei se află 3 milioane de refugiaţi, dintre care 2,7 milioane sunt sirieni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri