Anchetă ruso-turcă în cazul ambasadorului ucis

Data publicării:
LmpwZyZ3PTgwMCZoYXNoPTFmZDY3NWNkNDQzNmU0ODQ0NjcxZDc4ZDVkNjAxYTRm.thumb

Un grup de experți ruși se va deplasa marți în Turcia pentru a ancheta împreună cu omologii turci asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, a anunțat luni noaptea ministrul de externe rus, Serghei Lavrov.

PTgwMCZoYXNoPTQzZDc0ZjUxZTA1MzY1ODFhYThjZWQxYWNlM2M3MDAz.thumb

„S-a ajuns la un acord potrivit căruia ancheta va fi comună. Important este să se afle cine se află în spatele acestei crime”, a declarat șeful diplomației ruse la postul de televiziune Rossia-24, citat de Agerpres.

Serghei Lavrov a mai apreciat că obiectivul organizatorilor asasinării ambasadorului rus a fost „să submineze procesul de normalizare a relațiilor dintre Rusia și Turcia cu scopul de a împiedica lupta eficientă împotriva terorismului în Siria”.

Șeful diplomației ruse și-a exprimat convingerea că la reuniunea de marți de la Moscova, cu omologii săi turc, Mevlut Cavusoglu, și iranian, Mohamad Yavad Zarif, vor fi adoptate măsuri care „vor face imposibilă fructificarea planurilor celor care au organizat și comis această crimă”.

La rândul său, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat luni seară că „răspunsul la asasinarea ambasadorului rus în Turcia va fi consolidarea luptei împotriva terorismului”. 

Ambasadorul Karlov a fost împușcat de un polițist turc în vârstă de 22 de ani în timpul inaugurării unei expoziții foto și a murit la scurt timp după aceea la un spital din Ankara.

Asasinul înaltului diplomat rus a fost împușcat de forțele de securitate turce.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri