Angela Merkel: Acţiunea militară nu poate soluţiona conflictul din estul Ucrainei

Data publicării:
angela merkel crop mediafax

Cancelarul german Angela Merkel a fost primit la Ottawa de către premierul canadian Stephen Harper. Cei doi şefi de guvern au căzut de acord că diplomaţia este singura soluţie pentru rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, iar asta exclude o înarmare a armatei ucrainene.

Înainte de a merge în Canada, Angela Merkel a fost la Washington, pentru a discuta cu preşedintele american Barack Obama. Şi aici, mesajul a fost clar: unitate în faţa provocărilor Rusiei.

"Agresiunea rusă nu a făcut decât să întărească unitatea dintre Statele Unite, Germania şi aliaţii noştri din întreaga lume", a declarat Barack Obama.

"Aceasta este o chestiune crucială şi trebuie să spunem că Rusia a încălcat integritatea teritorială a Ucrainei în două situaţii: în Crimeea şi în Doneţk şi Lugansk. În acest context, căutăm o soluţie, dar nu ca un mediator, ci pentru pacea şi ordinea europeană", a spus Merkel.

Cancelarul german a avertizat că Europa nu va închide ochii în faţa implicării ruseşti în criza din Ucraina, pentru că asta ar însemna sacrificarea păcii de pe continent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri