Arabia Saudită a revocat licența de zbor a companiei aeriene Qatar Airways și i-a închis toate birourile

Data actualizării: Data publicării:
Qatar airways
Foto: Shutterstock

Arabia Saudită a revocat licența de zbor a companiei aeriene Qatar Airways și a închis toate birourile operaționale ale companiei, în plin conflict diplomatic, anunță AFP.

Qatar airways
Foto: Shutterstock

Qatar Airways a început marți să își devieze zborurile spre Europa, America de Nord și Africa de Nord prin Iran și Turcia, după ce Arabia Saudită, Egiptul, Emiratele Arabe Unite, Bahrainul și Yemenul, cărora ulterior li s-au adăugat Libia și Maldive, și-au întrerupt luni legăturile diplomatice cu Qatarul, pe care îl acuză că susține terorismul.

Inițial, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egiptul și Bahrain au făcut un anunț comun în privința ruperii legăturilor diplomatice cu Qatarul, iar ulterior li s-a adăugat și Yemenul, reprezentat de guvernul internațional recunoscut. După aceea, și guvernul recunoscut din Libia, dar și cel din Maldive au anunțat că se alătură sancționării Qatarului.

Mai mult, legăturile se întrerup inclusiv în ceea ce privește transportul. Turiștii și rezidenții din Qatar au două săptămâni la dispoziție să plece acasă, motiv pentru care fără îndoială va fi haos pe aeroporturi. Deja companiile Etihad Airways și Flydubai au anunțat că își vor suspenda toate zborurile din și către Doha începând de marți dimineață. La rândul său, Qatar Airways și-a suspendat toate zborurile către Arabia Saudită.

Qatarul a fost exclus, de asemenea, din coaliția condusă de saudiți care luptă împotriva rebelilor din Yemen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri