Arabia Saudită a tipărit din greșeală un manual cu regele Faisal și Yoda

Data publicării:
_97980292_yoda

Și în alte țări sunt probleme cu manualele, însă de altă natură. Ministrul educației din Arabia Saudită a prezentat scuze după ce un manual școlar a fost tipărit cu o fotografie prelucrată. În imagine apăreau regele Faisal și personajul Yoda din Războiul Stelelor, relatează BBC.

Fotografia originală îl reprezenta pe regele Faisal în timp ce semna Carta Organizației Națiunilor Uite în 1945.

Deocamdată nu se știe cum a ajuns maestrul Jedi alături de fostul monarh. Ministrul Ahmed al-Issa a anunțat că a fost înființată o comisie pentru a cerceta „greșeala neintenționată”.

Fotografia era disponibilă pe internet, fiind prelucrată de un artist din această țară. Potrivit BBC, nici el nu își explică greșeala și a afirmat că nu a intenționat să jignească pe cineva. „Toată lumea îl iubește pe regele Faisal aici, chiar și generațiile mai tinere”, a spus Shaweesh, precizând că l-a ales pe Yoda pentru că și regele Faisal era „înțelept, puternic și mereu calm”.

Realizată în 2013, fotografia prelucrată face parte dintr-o colecție în care personaje americane fictive sunt inserate în fotografii celebre din lumea arabă. De exemplu, el a modificat și o fotografie în care apărea fostul președinte egiptean Anwar Sadat alături de Mickey Mouse la Disneyland.

Cu toate astea, artistul saudit a precizat că cineva ar fi trebuit să verifice fotografia înainte să fie printat manualul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri