Arestări în cazul incendiilor din Israel. Netanyahu: Sunt elemente teroriste

Data publicării:
israel 2

Israelul primeşte întăriri, în lupta cu focul, de la Haifa. Statele Unite, Turcia, Rusia şi Italia se numără printre ţările care contribuie cu pompieri şi avioane cisternă, la operaţiunile de stingere a incendiilor, care au cuprins al treilea, cel mai mare oraş al statului evreu. 13 oameni bănuiţi că ar fi pornit deliberat acest pârjol, au fost reţinuţi.

Fumul gros face atmosfera aproape irespirabilă la periferia oraşului Haifa, acolo unde vegetaţia arde de câteva zile. Flăcările par de nestăpânit, iar pompierii israelieni sunt neputincioşi pe cont propriu. Le-au sărit în ajutor cei palestinieni, dar şi echipe ale serviciilor de urgenţă din alte ţări. Turcia, spre exemplu, a trimis un avion cisternă. Întăririle au fost primite chiar de către premierul evreu aflat în mijlocul operaţiunilor.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „Sunt evidente elemente teroriste aici, nu există niciun dubiu. Sunt elemente ostile statului Israel. Oricine va încerca să arunce în flăcări statul Israel va fi aspru pedepsit.”

Există sute de focare identificate de pompieri, toate foarte greu de stăpânit. Poliţia este convinsă că cele mai multe dintre ele au fost stârnite intenţionat. Cei care suferă cel mai mult sunt, desigur, locuitorii din Haifa. Aproape o treime din populaţia de 270.000 a primit ordin de evacuare. Sute de case au fost făcute scrum sau puternic avariate. Şi calvarul nu se încheie aici.

Israelul are, din păcate, o istorie neagră a incendiilor de vegetaţie. Cu numai şase ani în urmă, 44 de oameni au pierit după ce focul a pârjolit terenuri vaste din nordul ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri