Arma cibernetică secretă a Chinei. „Marele tun” care poate ataca orice utilizator din lume 

Data publicării:
china 2

Chinezii care încearcă să acceseze reţeaua de socializare Facebook sau care sunt în căutarea unor termeni consideraţi „o ameninţare” de către Partidul Comunist din China primesc mesaje prin care sunt anunţaţi că nu pot face acest lucru, scrie Mediafax.

Deşi limitate, există posibilităţi de a „sparge” acest zid, pentru a putea accesa pagini de Internet din afara Chinei, scrie Business Insider.

Utilizatorii chinezi sunt sfătuiţi cum să facă asta de către o grupare non-profit din afara Chinei, a cărei pagină de web se numeşte Greatfire.org. Însă, potrivit sursei citate, autorităţile chineze au pus la punct „o armă cibernetică” prin care reuşesc să atace astfel de site-uri. Pe data de 17 martie 2015, site-ul respectiv a fost atacat cu un enorm volum de trafic, respectiv de 2,6 milioane de cereri pe oră, de 2.500 de ori decât era normal.

Mai mulţi cercetători au ajuns la concluzia că autorităţile din China au creat astfel o „nouă armă cibernetică”, denumită "Great Cannon/Marelui Tun". Aceasta poate ţinti o adresă IP specifică, adică un anumit user. Astfel, "Marele Tun" poate provoca "un atac distructiv şi extrem de puternic asupra unei pagini de Internet care nu îi este pe plac". Potrivit sursei citate, oricine vizitează un site găzduit în China sau o pagină web care nu este în interiorul graniţelor ţării, dar care rulează reclame chinezeşti, ar putea fi atacat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri