Armata chineză recunoaște: La Tianjin se aflau sute de tone de cianuri

Data publicării:
crater tianjin

Nu se ştie, însă, câte persoane şi-au pierdut viaţa în deflagraţia produsă sâmbătă tot în locul unde s-au produs exploziile de miercuri. Autorităţile au anunţat doar că 50 de oameni au fost salvaţi.

La patru zile de la exploziile devastatoare din Tianjin, familiile primilor pompieri chemaţi la intervenţii nu au nicio veste despre cei dragi.

„Dacă fiii noştri sunt încă blocaţi acolo, ar trebui să îi salveze imediat. Ar trebui să ne ajute să ne găsim copiii. Nu vrem să îi pierdem. Sunt aşa de tineri”, spune mama unui pompier dispărut.

„Vrem să îi vedem! Morţi sau vii. Suntem foarte speriaţi. Ne pun să aşteptăm, dar nu cred că mai pot aştepta vreo clipă. E vorba de frăţiorul meu!”, spune un tânăr.

Un britanic stabilit cu familia la Tianjin a părăsit oraşul, îngrijorat de urmările exploziei.

„Apartamentul nostru e foarte aproape de locul unde au avut loc exploziile. Aşa că am hotărât să îmi iau familia de acolo. Acum suntem într-un hotel aflat la aproximativ 60 de kilometri, dar există riscul producerii de noi explozii”, a declarat britanicul. „M-am întors ca să iau nişte haine pentru familia mea. E ca un oraş fantomă”, a adăugat el.

Zeci de experţi militari, îmbrăcaţi în costume speciale, au ajuns la epicentrul exploziilor, în căutarea eventualilor supravieţuitori. Alţi o mie de soldaţi verifică locuinţele din apropiere pentru a se asigura că nu mai e nimeni în zonă.

Specialiştii caută explicaţii pentru producerea tragediei.

„Am prelevat probe din sol şi din aer din zona unde au avut loc exploziile, cu excepţia unor locuri care sunt şi acum inaccesibile”, a declarat un expert.

Potrivit analizelor de până acum, în apa din zonă s-au detectat valori periculoase de cianură, însă nu şi în aer. Autorităţile au dispus noi evacuări pe o rază de trei kilometri faţă de epicentrul deflagraţiilor.

Cianurile se folosesc de obicei în industria minieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri