Armata israeliană a intervenit terestru în Fâșia Gaza, pentru prima dată de la declanșarea noului conflict

Data publicării:
gaza-1

Actualizare 8:15: Are loc prima operaţiune terestră a armatei israeliene în Fâşia Gaza. Este vorba despre un comando de elită al Marinei militare care a debarcat în nordul Fâşiei Gaza şi a atacat o bază folosită de gruparea Hamas pentru a lansa rachete către Israel.

În urma ostilităţilor patru soldaţi israelieni au fost răniţi. Este prima operaţiune terestră desfăşurată de la reizbucnirea conflictului dintre Israel şi mişcarea Hamas.


Unul dintre raidurile aeriene a vizat cartierul Touffah din orașul Gaza. Atacul care a distrus un imobil și o moschee şi a făcut numeroase victime.

Oraşul Rafah aflat în sudul regiunii a fost o altă ţintă a atacurilor. Oficialii Hamas acuză Israelul că sfidează comunitatea internaţională şi continuă violenţele.

„Israel a răspuns cererii ONU ucigând 15 palestinieni dintr-un foc. Aşa că, procedând astfel, Israelul a respins cererea de armistiţiu, iar noi, în urma acestui masacru, am confirmat că vom proteja poporul palestinian şi că vom răspunde ofensivei israeliene. 15 martiri ucişi într-o clipă”, a spus Sami Abu, purtător de cuvânt al Hamas.

În replică, gruparea Hamas a tras o nouă salvă de rachete dinspre Liban, în direcția orașelor Tel Aviv și Ierusalim, precum și a Cisiordaniei ocupate, fără a face însă victime. În cele şase zile care au trecut de la debutul operaţiunii israeliene în Fâşia Gaza, militanţii Hamas au lansat aproape şapte sute de rachete spre oraşele israeliene, dintre care numai 140 au fost interceptate de sistemul antirachetă Iron Dome.

La rândul lor, forțele israeliene au anunțat că îi îndeamnă pe locuitorii din nordul Fâșiei Gaza să își părăsească locuințele, pentru că vor urma noi lovituri. Iar din ce în ce mai multe voci anunţă iminenţa invaziei terestre israeliene în regiunea controlată de Hamas.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri