Asistentul secretarului general al NATO, pentru Digi24: România va fi un punct central de unde se planifică apărarea

Data publicării:
soldat nato - aco-1.nato.int

„Există un comandament suprem, există comandamente regionale şi subregionale. Şi România intră la această ecuaţie. Deci, în momenrtul în care, practic, ai un element de comandă cu rol regional, sigur eşti punctul central de la care se porneşte planificarea apărării, a exerciţiilor în timp de pace.

Absolut orice activitate care ţine de la exerciţii, planificări, operaţiuni, deci sunt chestiuni care ţin de experţii militari.

Deci, prezenţa într-o structură de comandă a unei alianţe este extrem de importantă, mai ales într-o perioadă în care alianţa şi--a redus structura de comandă. Deci, a fi parte din acest element suplu, eficace şi flexibil e ceva extrem de important”, a afirmat Sorin Ducaru.

(VIDEO Ce înseamnă un centru de comandă NATO în România)

NATO a aprobat înfiinţarea unui comandament militar în Romania şi un plan de a interveni rapid în apărarea oricăreia dintre ţările membre, în caz de agresiune din partea unui alt stat. Astfel, prezența NATO, aeriană, terestră și navală, va fi permanentă pe flancul estic al Alianţei, adică şi în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri