Așteptare pe note muzicale

Data publicării:
note

Nimeni nu e încântat să stea prea mult timp până când urcă în avion, dar o domnişoară face ca aşteptarea să fie mult mai plăcută. Kadri este cântăreaţă de jazz şi unul dintre artiştii care au realizat anunţurile muzicale din aeroportul din Tallinn.

„Pur şi simplu mi-am spus că voi improviza ceva, orice îmi vine în minte. Şi a mers. A fost ca şi cum m-aş fi distrat la o petrecere sau ceva de genul ăsta...”, spune Kadri Voorand.

În afara lui Kadri, în proiect au fost cooptaţi şi cântăreţi de operă şi folk, iar rezultatul a fost pe măsură. Călătorii s-au oprit uimiţi şi au ascultat anunţurile muzicale, declarându-se încântaţi de idee.

„E foarte plăcut ca după anunţurile comune, să apară şi acest tip de anunţuri, pline de culoare”, spune Mark Kovalenko, pasager.

Eva Maarend, oficial al aeroportului din Tallinn este mulțumită că a văzut „feţe zâmbitoare, oameni oprindu-se din discuţiile pe care le aveau şi întrebându-se ce se aude.”

Proiectul face parte dintr-o campanie de promovare a muzicii estoniene şi a diversităţii culturale din statul baltic. Totuşi, anunţurile muzicale nu le vor înlocui pe cele clasice, ci vor fi difuzate în paralel. Rămâne de văzut dacă ideea va fi preluată şi în alte aeroporturi din această ţară, ţinând cont de succesul înregistrat în Tallinn.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri