Atac armat în Orlando. Soția teroristului Omar Mateen ar fi știut de intențiile acestuia

Data publicării:
Clubul Pulse Orlando GettyImages-539900832

„Ne-am dat seama care erau motivele lui şi că nu se va opri din ucis oameni până când nu va fi omorât la rândul său, până când mesajul lui va fi cunoscut”, a povestit Patience Carter, supravieţuitor.

Femeia povesteşte că Omar Mateen le-a spus ostaticilor că a organizat atentatul ca să determine Statele Unite să nu-i mai bombardeze ţara. În plus, aceasta confirmă că bărbatul şi-a declarat loialitatea faţă de gruparea teroristă Stat Islamic. Chiar şi aşa, autorităţile americane nu au găsit nicio legătură între Omar Mateen şi grupări radicale străine.

Pare a fi un tânăr supărat, deranjat şi instabil, care s-a radicalizat. Aceşti actori singuratici sau reţelele teroriste mici sunt foarte greu de detectat şi foarte greu de prevenit”, a declarat Barack Obama, preşedintele SUA.

Între timp, Barack Obama a cerut o legislaţie mai dură a controlului armelor. Liderul de la Casa Albă vrea ca oamenii care nu au voie să se urce într-un avion din cauza posibilelor legături teroriste, să nu poată cumpăra arme.

Trebuie să facem să fie mai greu ca oamenii care vor să omoare americani să pună mâna pe arme de război care le permit să omoare zeci de nevinovaţi. Nu mai spuneţi că sunteţi duri cu terorismul. Fiţi duri cu terorismul”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Barack Obama critică dur declaraţiile anti-musulmani ale lui Donald Trump, după atacul din Orlando. Liderul american spune că asemenea afirmaţii sunt împotriva valorilor democratice care stau la baza Statelor Unite şi că nu fac decât să întărească noţiunea promovată de islamişti că Occidentul urăşte musulmanii.

Lup singuratic sau luptător al unei organizaţii teroriste? Cine este autorul atacului din Orlando

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri