Atac armat într-o biserică din Carolina de Sud: nouă oameni au fost uciși. Atacatorul a fost prins

Data publicării:
atac

Masacrul a avut loc într-o biserică din Charleston, într-un moment în care în biserică erau mai mulţi oameni, veniţi să asiste la slujbă. La jumătatea serviciului religios, unul dintre enoriaşi s-a ridicat şi a început să tragă la întâmplare. Opt oameni au murit pe loc, iar al nouălea la spital. Alte trei persoane au reuşit să scape cu viaţă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Greg Mullen, şeful Poliţiei din Charleston: Tragedia căreia trebuie să îi facem faţă acum este de nedescris. Niciun membru al comunităţii nu va uita această noapte.

Printre victime se numără şi pastorul bisericii. Membri ai comunităţii de culoare s-au adunat imediat în faţa bisericii, unde a avut loc tragedia.

Atacatorul a fugit imediat după masacru, dar nu înainte de a le cere celor trei supravieţuitori să povestească lumii întregi faptele sale. Imediat poliţia a plecat în căutarea sa şi a început o luptă contra-conometru pentru a-l prinde cerând şi ajutorul populaţiei.

Gregory Mullen, şeful Poliţiei din Charleston: Căutăm un bărbat alb, cu vârsta în jur de 21 de ani, păr blond. Este extrem de periculos.

Autorităţile au început o investigaţie, în care este implicat şi FBI. Forţele de ordine din Charleston cred că tragedia este motivată rasial. 70% din locuitorii oraşului Charleston sunt albi, iar 25% afro-americani.


Incidentul a avut loc în jurul orei locale 21:00, la o biserică istorică, folosită în special de comunitatea afro-americană.

Potrivit poliţiei, suspectul este un tânăr caucazian care are în jur de 21 de ani. Acesta este căutat în continuare de poliţie.

În apropierea bisericii unde a avut loc atacul armat a fost şi o alertă cu bombă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri