Atac armat la un colegiu din SUA. Cel puțin 10 morți

Data publicării:
pistol GettyImages-159548781

Foto: Gulliver / Getty Images

ACTUALIZARE. Autorităţile din Oregon spun că atacatorul era un tânăr de 20 de ani, ale cărui motive nu se cunosc încă.

Tragedia a avut loc în statul Oregon, în timpul orelor de curs. Atacatorul a intrat în clădire şi a deschis focul la întâmplare. Cuprinşi de panică, elevii au fugit în toate direcţiile, în timp ce clădirea a fost înconjurată de trupele speciale ale poliţiei.

Într-un final, atacatorul a fost încercuit şi a murit în urma schimbului de focuri cu ofiţerii de poliţie. 

„În jur de ora 10:38, în aceasta dimineaţă, centrul de comunicaţii a primit un telefon din partea colegiului, raportând că există un atacator activ într-una dintre sălile de clasă. Ofiţerii din împrejurimi au răspuns imediat la apelul colegiului, iar când au ajuns acolo, au localizat atacatorul într-una dintre clădiri. Ofiţerii au intrat într-o luptă cu suspectul, a existat un schimb de focuri. Pot să vă spun că atacatorul era bărbat. Atacatorul a murit”, a spus șeful poliției din orașul Roseburg.

Camelia Ureche, jurnalist în SUA, a spus la Digi24 că atacatorul și-a anunțat, cu o zi înainte, intenția, pe internet. El le-ar fi spus cunoscuților săi să nu meargă în campus.


Atacul a avut loc în campusul unui colegiu din statul american Oregon. Cel puțin 20 de persoane au fost rănite, potrivit primelor informații.

Umpqua Community Coollege din Roseburg, Oregon, are 3.300 de studenți la zi și 16,000 part-time. A fost fondat în 1964.

În ultimii ani, în școli și universități din SUA au avut loc mai multe cazuri asemănătoare. În 14 decembrie 2012, în Newtown, statul Connecticut, un tânăr de 20 de ani a omorât 26 de persoane într-o școală. Printre morți au fost 20 de copii.

În 16 aprilie 2007, în Blacksburg, Virginia, un bărbat înarmat a deschis focul în campusul universităţii Virginia Tech, provocând moartea a 32 de persoane.

În 21 martie 2005, la Red Lake, Minnesota, cel puţin nouă persoane au fost ucise şi alte şapte rănite prin împuşcare de către un licean care apoi s-a sinucis.

La 20 aprilie 1999, în Littleton, Colorado, Eric Harris, în vârstă de 18 ani, şi Dylan Klebold, de 17 ani, au împușcat 12 elevi ai liceului din Colombine şi un profesor, apoi s-au sinucis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri