Atac cu bombă în centrul comercial din Bangkok: cel puțin 22 de morți și peste 100 de răniți

Data publicării:
bankok

ACTUALIZARE 18:00 Cel puţin 22 de oameni au murit in Bangkok şi peste 100 au fost răniţi, într-un atac cu bombă produs în centrul comercial al capitalei thailandeze. Printre cei care şi-au pierdut viaţa sunt şi patru străini. De altfel, ministrul thailandez al Apărării susţine că atacatorii i-au vizat chiar pe turiştii străini aflaţi în număr mare în acea zonă. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum oamenii fug speriaţi în momentul exploziei. Înregistrările video surprind haosul de pe străzile metropolei: victime ale exploziei întinse pe jos, dar şi maşini incendiate sau distruse. Oficialii thailandezi spun că deflagraţia a fost declanşată de o bombă plasată pe o motocicletă şi a lăsat în urmă o groapă uriașă. Alte două dispozitive explozive au fost dezamorsate de genişti, spun autorităţile din Bangkok, care precizează că atacul este investigat ca un atentat terorist.   

COMUNICAT MAE:

Ambasada României la Bangkok a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile locale competente, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la incidentul produs în data de 17 august 2015, într-o zonă centrală din Bangkok şi pentru a verifica dacă printre victime se numără şi cetăţeni români, informează Ministerul român de Externe, la solicitarea Digi24.

Verificările sunt în curs, misiunea diplomatică română se află în permanentă legătură cu autoritățile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale, dacă situaţia o va impune.

Până la acest moment, misiunea diplomatică română nu a primit solicitări de asistenţă consulară din partea niciunui cetăţean român.

„Totodată, menţionăm că pe site-ul MAE există un avertisment de călătorie de nivel 1 din 4, respectiv „Zone sau intervale de timp ce pot fi periculoase!” prin care cetăţenii români care se află în Thailanda sau doresc să se deplaseze în această ţară sunt sfătuiţi să manifeste atenţie sporită în locurile publice, inclusiv în zonele turistice”, reamintește MAE.


Explozia a avut loc în centrul comercial al capitalei, nu departe de un templu local.

Oficialii thailandezi spun că deflagraţia a fost declanşată de o bombă plasată pe o motocicletă.

Primele imagini surprind un adevărat haos pe străzile metropolei: victime ale exploziei întinse pe jos, dar şi maşini incendiate sau distruse.

Autorităţile thailandeze investighează acum un posibil atac terorist.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri