Atac informatic asupra serverelor Mossack Fonseca? Procurorii verifică acuzațiile

Data publicării:
mossack fonseca GettyImages-519593152-1

Mossack Fonseca susţine că documentele au fost furate ca urmare a unui atac informatic venit din exterior.

Elias Solano, avocat Mossack Fonseca: „Se lucrează la serverul unde se află baza de date a biroului. Această investigaţie are scopul de a confirma existenţa unei infracţiuni informatice. Nu a fost semnalată participarea unei anumite persoane”.

Pe de altă parte, conducerea ziarul german care a publicat documentele „Panama Papers” susţine că nu ştie de unde au venit informaţiile şi cum au fost obţinute.

Wolfgang Krach, redactor-şef Süddeutsche Zeitung: „Dacă Mossack Fonseca spune că a fost victima hackerilor, e posibil. Nu ştiu. Ştim doar că o sursă ne-a contactat acum un an şi sursa ne-a întrebat dacă am fi interesaţi de informaţii. Nu ştim cum a obţinut informaţiile sursa. Nu ştim dacă a fost cineva din interior sau din exterior. Nu ştim”.

Peste 11,5 milioane de documente ale Mossack Fonseca, prin care se arată cum bogaţii lumii îşi ascundeau banii ca să nu plătească taxe, au ajuns la presă. Scandalul „Panama Papers” a provocat deja demisia premierului Islandei şi a pus presiune mare pe numeroşi alţi lideri politici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri