Atac într-o şcoală din Suedia. Elevii au crezut că este o glumă și s-au apropiat să pună mâna pe sabia agresorului

Data publicării:
atac suedia

Actualizare 17.45. Bărbatul care a înjunghiat mortal un profesor și un elev într-o școală din Suedia a murit.

Individul a intrat în clădire la începutul cursurilor şi, din motive încă necunoscute, s-a năpustit asupra celor care i-au ieşit în cale. Poliţiştii chemaţi la faţa locului l-au împuşcat.

Agresorul a fost transportat în stare critică la spital, unde a murit câteva ore mai târziu. La şcoala unde a avut loc incidentul sunt înscrişi peste 400 de elevi. Pentru suedezi, atacul a fost un şoc, pentru că astfel de incidente sunt extrem de rare în ţară scandinavă cu aproape 10 milioane de locuitori, considerată una dintre cele mai paşnice şi sigure din lume.

Constantin Drăgan, profesor român stabilit în Suedia: În momentul în care agresorul a intrat mascat şi înarmat în şcoală, elevii au crezut că este o glumă, aşa că au început să-i facă poze şi să încerce să se apropie de el pentru a-i pune mâna pe sabie. Din păcate, s-au lămurit destul de repede că lucrurile nu stau chiar aşa cum credeau ei. Au urmat momente de panică în care fiecare a încercat să se ascundă pe unde putea, în clase, chiar în dulapurile de pe coridor.

Cartierul în care se găseşte instituţia de învăţământ este unul populat majoritar de persoane de origine străină. De fapt, şcoala a fost în ultima vreme în centrul unor discuţii ale consiliului local care a luat act de rapoartele inspecţiei şcolare ce declara locul ca având un grad ridicat de insecuritate.
Şcolile din Suedia nu sunt foarte bine păzite, pentru că nu au avut nevoie de aşa ceva până acum, dar mă tem că aceste măsuri vor fi luate în viitor.


Individul a intrat în clădire la începutul cursurilor şi, din motive încă necunoscute, s-a năpustit asupra celor care i-au ieşit în cale.

Poliţiştii chemaţi la faţa locului l-au împuşcat, iar agresorul este acum internat în stare critică.

La şcoala unde a avut loc incidentul sunt înscrişi peste 400 de elevi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri