Atac la o expoziție de caricaturi. Unul dintre suspecți a fost identificat

Data publicării:
suspect garland 1

Atacul a avut loc în cursul serii, în localitatea Garland, aflată nu departe de Dallas. Doi bărbaţi au oprit maşina în dreptul Centrului de Expoziţii din oraş şi au deschis focul. Un paznic a fost rănit uşor la gleznă înainte ca poliţiştii care asigurau paza evenimentului să tragă asupra atacatorilor şi să-i ucidă pe loc.

Când ne-am dus la culcare, am auzit deodată "bum, bum, bum". M-am întrebat dacă este vorba de focuri de armă, iar soţul meu a spus că nu are cum să se întâmple aşa ceva aici, că probabil este vorba de focuri de artificii. Nu ne-am aşezat în pat mai mult de 30 de secunde când, deodată, a venit poliţia şi a început să evacueze întreaga zonă”, a povestit o localnică.

Două sute de vizitatori se aflau atunci la expoziţia care a adunat 350 de caricaturi cu Profetul Mahomed din toată lumea. Trupele speciale au sosit imediat la faţa locului şi au izolat zona.

Luăm în considerare posibilitatea ca maşina lor să conţină o bombă. De aceea, unitatea noastră de genişti se află aici”, a explicat un ofițer de poliție.

La expoziţia de caricaturi participa şi politicianul extremist olandez Geert Wilders, cunoscut pentru criticile sale la adresa Islamului. Organizatorii evenimentului spun că expoziţia are ca scop promovarea libertăţii de exprimare.

Iisus Hristos pe cruce într-un pisoar poate fi considerată de multă lume o insultă, dar nimeni nu s-a apucat să omoare oameni, să ardă ambasade sau să măcelărească întregi comunităţi. Capitularea presei, această capitulare a elitelor occidentale care vor să ne reducă la tăcere pentru a nu-i insulta pe barbari este ceva monstruos”, a declarat Pamela Geller, organizatoarea expoziției.

Autorităţile americane investighează acum posibile legături cu atacurile de la începutul anului din Franţa şi Danemarca.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri