Atac terorist la Barcelona. SUA oferă asistență Spaniei

Data publicării:
barcelona3

Secretarul de stat american Rex Tillerson a anunțat joi că Statele Unite sunt gata să acorde asistență autorităților spaniole, după atentatul de la Barcelona, transmite AFP.

"Teroriștii din întreaga lume trebuie să știe că Statele Unite și aliații lor sunt hotărâți să îi găsească și să îi aducă în fața justiției", a declarat Tillerson într-o conferință de presă comună cu omologul său japonez Taro Kono și cu miniștrii apărării din cele două țări, informează Agerpres.

O sursă de la Casa Albă, citată de EFE, a anunțat că președintele Donald Trump este "la curent" cu atacul terorist comis joi în centrul orașului spaniol Barcelona, soldat cu cel puțin doi morți și 20 de răniți, potrivit datelor oficiale, și cu cel puțin 13 morți, potrivit presei locale.

"Șeful de personal (de la Casa Albă, John Kelly) este informat în legătură cu situația și îl ține la curent pe președinte", a declarat ziariștilor o oficialitate de la Casa Albă, sub rezerva anonimatului.

Și Departamentul de Stat al SUA "urmărește îndeaproape evenimentele din Barcelona", potrivit unei purtătoare de cuvânt a instituției, Heather Nauert, care a postat un mesaj în acest sens pe contul său oficial de Twitter. "Le cerem americanilor să stea departe de zonă și să-și informeze familia și prietenii despre locul în care se află", a adăugat Nauert.

Soția lui Trump, Melania, a transmis — tot pe Twitter — "Barcelonei condoleanțele și rugăciunile sale".

Poliția regională din Catalonia a calificat drept atentat terorist atacul produs joi la orele 15:00 GMT, când o furgonetă de culoare albă a intrat în plin în persoanele care se plimbau pe artera Las Ramblas, unul dintre cele mai aglomerate și cele mai turistice zone din Barcelona.

Autoritățile spaniole caută doi indivizi bănuiți a fi presupușii autori ai atacului și se crede că unul dintre ei, înarmat, s-a baricadat într-un bar, iar celălalt a reușit să fugă, potrivit primelor ipoteze ale forțelor de securitate.

Totodată, potrivit unor surse polițienești citate de El Mundo, forțele de ordine au localizat o a doua furgonetă folosită în atacul de joi în orășelul Vic, din Catalonia. Potrivit Reuters, poliția a înconjurat zona și inspectează vehiculul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri