Atacatorul de la biserica din SUA, rece şi impasibil în tribunal

Data publicării:
atacator sua

  

"Amazing Grace", cântată de fanfara poliţiştilor, a răsunat în biserica în care sute de persoane au adus un ultim omagiu celor nouă oameni ucişi miercuri noaptea în lăcaşul de cult din Charleston. În primul rând s-au aflat membrii familiilor victimelor, care au fost rugaţi să se ridice pentru ca enoriaşii să îi vadă şi să îşi poată îndrepta rugăciunile către ei.

Cu câteva ore mai devreme, Dylann Roof, autorul masacrului din biserică, s-a prezentat pentru prima oară în faţa instanţei, prin intermediul unei videoconferinţe. Tânărul şi-a ţinut privirea în jos şi a asistat, fără să reacţioneze în vreun fel, la declaraţiile emoţionante ale rudelor victimelor.

Te-am primit cu braţele deschise miercuri seara la studiul biblic şi tu i-ai omorât pe unii dintre cei mai frumoşi oameni pe care îi cunosc”, a spus ruda unei victime în instanţă, la videoconferinţa la care participa şi atacatorul.

„Nu voi mai putea vorbi cu ea vreodată. Nu o voi mai putea îmbrăţişa vreodată. Dar te iert”, a spus ruda unei alte persoane ucise în biserică.

O a treia rudă a unei victime vorbeste in instanţă: „Nu e loc pentru ură. Trebuie să te iertăm. Mă rog la Dumnezeu pentru sufletul tău”.

Familia lui Dylann Roof a transmis, printr-un comunicat de presă, condoleanţe familiilor victimelor şi a rugat presa să îi respecte dreptul la intimitate. „Cuvintele nu pot exprima cât de şocaţi şi de îndureraţi suntem cu privire la ce s-a întâmplat în acea seară”, a transmis familia atacatorului.

Numeroase proteste au avut loc de la atac

Numeroase proteste au avut loc de la atac. Manifestanţii spun că masacrul din biserică i-a făcut să simtă că nu sunt în siguranţă oriunde ar fi.

Sunt furioasă! Sunt nervoasă! Ce ar trebui să facem cu această furie? Ce să facem? Nu putem merge la rugăciune. Asta nu ne va ajuta. Nu putem să ne ducem copiii în parc. Nici asta nu ne va ajuta”, a spus o protestatară.

Între timp, guvernatorul statului Carolina de Sud a declarat că atacatorul din Charleston ar trebui condamnat la moarte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri