Atacul armat din Las Vegas. Papa Francisc: „o tragedie fără sens”

Data publicării:
papa francisc, ingandurat
Papa Francisc Foto: Gulliver/Getty Images

Papa Francisc s-a declarat „profund întristat” de atacul de la Las Vegas, care s-a soldat cu cel puțin 50 de morți și peste 400 de răniți, relatează AFP, citată de Agerpres. Printre răniți este și un tânăr român.

papa francisc
Foto: Guliver/Getty Images

Profund întristat la aflarea acestei tragedii la Las Vegas, Papa Francisc și-a exprimat compasiunea față de toți cei afectați de această tragedie fără sens”, se arată într-un comunicat de presă.

Vaticanul salută eforturile poliției și ale personalului serviciilor de urgență și se roagă pentru răniți și toți cei care au murit”, potrivit textului semnat de numărul doi de la Vatican, cardinalul Pietro Parolin.

Un atacator a deschis focul duminică seara la Las Vegas asupra unei mulțimii, la un concert în aer liber, acest atac fiind cel mai sângeros din ultimele decenii comis în SUA. Stephen Paddock, bărbatul despre care se crede că a comis atacul, era mort când polițiștii au intrat în camera sa de hotel, cu vedere spre locul în care se desfășura un festival de muzică, a indicat poliția locală.

Paddock, în vârstă de 64 de ani, originar din Mesquite (statul Nevada), a deschis focul din camera sa de hotel, aflată la etajul al 32-lea, asupra celor peste 22.000 de persoane prezente la festival.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri