Atacul asupra aeroportului din Istanbul, revendicat de militanți kurzi

Data publicării:
aeroportul sabiha gokcen din istanbul foto facebook

 

 Foto: Facebook

Respectiva grupare, autointitulată „Vulturii libertății Kurdistanului”, a postat revendicarea pe site-ul propriu, menționând că acțiunea este o replică dată la ceea ce a numit „atacurile fasciste care lasă în ruine orașele kurde” și acuză totodată guvernul de la Ankara că s-ar fi aliat cu gruparea jihadistă Stat Islamic în lupta împotriva kurzilor.

Explozie pe un aeroport din Istanbul: un mort și un rănit

Explozia s-a produs în zona unde staționează avioanele. O femeie de serviciu în vârstă de 30 de ani a fost ucisă și o alta rănită. De asemenea, cinci avioane au fost avariate din cauza impactului schijelor. Compania aeriană low-cost Pegasus a anunțat inițial că unul dintre avioanele sale a fost distrus de explozie și a emis atunci ipoteza că deflagrația s-ar fi produs la bordul respectivului avion.

Revendicarea exploziei survine în timp ce armata turcă desfășoară în partea de sud-est a țării o puternică ofensivă împotriva combatanților Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), autoritățile de la Ankara anunțând, tot sâmbătă, că peste 200 de luptători kurzi au fost uciși în ultimele 12 zile.

Guvernul turc consideră că TAK este o grupare asociată PKK, dar aceasta din urmă susține că nu are niciun control asupra celei dintâi. SUA și Turcia au inclus TAK pe lista grupărilor teroriste, ea revendicând mai multe atacuri ce au vizat de-a lungul anilor zone turistice din Turcia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri