Atacul din Istanbul. Autorităţile au stabilit identitatea atacatorului din club, care este în continuare în libertate

Data publicării:
steag turcia flickr
Steagul Turciei. Foto:

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a anunţat marţi dimineaţă că autorităţile turce au reuşit să stabilească identitatea reală a atacatorului înarmat din clubul Reina, care a fugit în urma haosului generat de atentatul jihadist din Istanbul. Acesta este în continuare în libertate, transmite News.ro, care citează Reuters.

cavusoglu GettyImages-517915098

Diplomatul turc nu a precizat identitatea atacatorului înarmat din clubul Reina.

Până în acest moment, autorităţile turce au reţinut 14 persoane în investigaţia cu privire la atacul armat, care a zguduit Istanbulul în noaptea dintre ani.

De asemenea, printre suspecţii reţinuţi se numără inclusiv doi cetăţeni străni, care au fost opriţi marţi pe aeroportul Ataturk din Istanbul.

Anterior, presa turcă a relatat că atacatorul înarmat din clubul Reina venise în urmă cu câteva luni împreună cu soţia sa din Siria. La 22 noiembrie, suspectul era deja în localitatea Konya din zona centrală a Anatoliei.

Experţii turci susţin că atacatorul a demonstrat că avea un antrenament extensiv în utilizarea armelor. Acesta a tras aproximativ 120 de gloanţe cu o puşcă Kalaşnikov şi a reuşit să scape în noaptea atacului armat de forţele de securitate care au intervenit la clubul Reina.

De asemenea, atacatorul a utilizat o tehnică învăţată în războiul sirian, trăgând cu arma fixată în şold pentru a produce un număr cât mai ridicat de victime în clubul aglomerat din Istanbul.

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat deja atacul armat din Istanbul şi există informaţii că atacatorul necunoscut a fost antrenat în lupte de stradă în Siria.

În urma atacului comis în noaptea de Revelion, 39 de persoane au murit, iar alte 69 au fost rănite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri